До НСЗУ подано пропозиції від 37 приватних спеціалізованих медичних закладів

25 Лютого 2020 10:39 Поділитися

imgСтаном на 24 лютого 2020 р. за програмою медичних гарантій до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) подано 94 пропозиції від 37 спеціалізованих медичних закладів приватної форми власності.

Лідером у поданні пропозицій за програмою медичних гарантій є ТОВ «Кардіка Асістанс», що подала до НСЗУ 11 пропозицій. Прийом пропозицій на укладення договорів від медичних закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу, було розпочато 10 лютого 2020 р.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Оксана Мовчан зазначає: «З початку прийому заяв до НСЗУ 1453 спеціалізованих медичних закладів подали 7746 пропозицій за різними групами послуг. Серед них — приватні заклади. І це свідчить про те, що бізнес вважає співпрацю цікавою для себе. Так було і з первинкою. На сьогодні 30% усіх законтрак­тованих закладів — це приватні заклади та фізичні особи — підприємці. Трансформація системи охорони здоров’я відбувається в інтересах пацієнта. Ми прагнемо, аби пацієнт мав більше можливостей отримати якісну медичну допомогу».

Директор ТОВ «Кардіка Асістанс» Тетяна Філіппова зауважила: «Основними нашими пріоритетами є надання медичної допомоги відповідно до світових стандартів медицини і високих стандартів якості обслуговування пацієнтів. Ми подали 11 заяв. З них 3 — на надання пріоритетних послуг: лікування інсультів, інфарктів та інструментальні обстеження для ранньої діагностики онкологічних захворювань».

Довідка. Програма медичних гарантій (або гарантований пакет безоплатних медичних послуг) — усталена міжнародна практика. Вона визначає перелік та обсяг медичних послуг та ліків, які гарантовані пацієнтам та будуть оплачені з державного бюджету на основі єдиних національних тарифів. Оператором програми медичних гарантій є НСЗУ. На її реалізацію у 2020 р. в державному бюджеті передбачено 72 млрд грн. Це на 20% більше за медичну субвенцію 2019 р.

За матеріалами пресрелізу НСЗУ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті