У Черкасах не вистачає коштів на забезпечення хворих на цукровий діабет безкоштовним інсуліном

26 Лютого 2020 7:32 Поділитися

У Черкасах у черговий раз виник дефіцит коштів для забезпечення хворих на цукровий діабет безкоштовним інсуліном. За словами директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олега Стадника, при потребі 4 млн грн на квартал з обласного бюджету надійшло лише 2,173 млн грн.

Загалом на рік Черкасам необхідно 14,608 млн грн на ці потреби.

«Кошти на цей квартал ми вже фактично вичерпали, тож повідомили про це аптекам. Також ми звернулися в обласні органи влади щодо необхідності додаткової субвенції. Крім того, я підготував службову записку на ім’я міського голови Анатолія Бондаренка, повідомивши про існуючу проблему. У разі необхідності будемо готувати, як і минулого року, проєкт Програми забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет на 2020 рік», — прокоментував О. Стадник.

«Імовірно, що Черкасам знову доведеться самостійно вирішувати питання із забезпечення хворих безкоштовним інсуліном і відшукувати кошти в місцевому бюджеті. Але ми не можемо покинути хворих на цукровий діабет напризволяще. Адже найцінніше — це життя та здоров’я людей!», — зазначив черкаський міський голова А. Бондаренко.

За матеріалами www.chmr.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Анжеліка 26.02.2020 11:53
Мера м. Черкаси притягнути до адмін відповідальності...., де кошти на інсулін хворим ???

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті