Дениса Шмигаля призначено прем’єр-міністром

04 Березня 2020 6:24 Поділитися

Як раніше повідомляло наше видання, на позачерговому засіданні Парламенту народні депутати 353 голосами прийняли відставку Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра України.

За поданням Президента України народні депутати проголосували за призначення Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра України, який до цього обіймав посаду віцепрем’єр-міністра України — міністра розвитку громад та територій України. За відповідне рішення проголосували 291 народний депутат.

Під час свого виступу Д. Шмигаль відмітив, що загроза коронавірусу є серйозною з урахуванням того, що вже зареєстровано перший випадок на території України. Тому, на його думку, у цьому напрямку Уряд має працювати над медичним забезпеченням для виявлення та лікування вірусу. Наразі в кожній області вже визначено заклади охорони здоров’я, які готові приймати потенційних хворих; поінформовані лікарі, підготовлено 12 тис. ліжко-місць в інфекційних лікарнях, близько 2,5 тис. інфекційних боксів. Також він підкреслив необхідність прийняття комплексної програми на випадок поширення вірусу та підвищення поінформованості населення і не лише про те, що робити в разі настання захворювання, але й що робить держава для непоширення вірусу.

За його словами, новий Уряд теж має посилити економічний блок держави, який забезпечить не лише розвиток промисловості та аграрного сектору, але й добробуту громадян.

Д. Шмигаль відмітив, що пріоритети нового Уряду залишаться такими ж, що й за попереднього складу, але не були доведені до кінця, серед них він назвав:

  • продовження децентралізації;
  • створення сприятливого інвестиційного клімату;
  • здобуття енергоефективності;
  • розбудова промисловості, аграрного сектору та інфраструктури;
  • покращення якості медицини та освіти;
  • зміцнення національної безпеки та оборони;
  • завершення війни на Донбасі й повернення анексованого Кримського півострову.

Він зауважив, що всі ці питання можна вирішити лише разом, і висловив сподівання на плідну співпрацю з Парламентом.

Під час запитань депутатів Т. Батенко, співголова депутатської групи «За майбутнє», зазначив, що другий етап медичної реформи, який намічено на 1 квітня, необхідно зупиняти, оскільки виділених на неї коштів не вистачить для фінансування закладів охорони здоров’я. Тому він попросив Д. Шмигаля, щоб новий уряд відмінив впровадження другого етапу реформи з 1 квітня і заново її переглянув.

Новий очільник Уряду запевнив, що медична реформа переглядатиметься з метою недопущення краху галузі.

Тепер за поданням Д. Шмигаля Парламент має ухвалити новий склад Уряду.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті