Лабораторно підтверджено 7 випадків COVID-19 — 2 із яких у місті Київ

17 Березня 2020 5:34 Поділитися

Центр громадського здоров’я (МОЗ) на своїй сторінці у Facebook інформує, що станом на 17 березня за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я Украї­ни отримано 7 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області та м. Київ (2).

Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб. Загалом досліджено більше 500 зразків.

Більшість осіб, що хворіють на новий коронавірус, переносять його як звичайну гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ). Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.

Так, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто пам’ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків. Нагадуємо, що медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише особи із симптомами респіраторних захворювань, медичні працівники та особи, що доглядають за хворими.

Окрім того, щоб захистити себе від інфікування, необхідно пам’ятати про правила захисту. Захист — це не завжди складно. Такі прості правила, як:

  • регулярне і ретельне миття рук;
  • оброблення поверхонь дезінфікуючими засобами;
  • самоізоляція у разі відчуття перших симптомів застуди — допоможуть вберегтися від поширення COVID-19 на роботі.

Якщо це можливо, варто організувати робочий процес так, щоб відстань між працівниками була не менше 1 м. У разі появи симптомів ГРВІ працівникам та роботодавцям рекомендовано прийняти рішення про дистанційну роботу.

За матеріалами facebook.com/phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті