Утилізації ліків: Держлікслужба в Кіровоградській обл. нагадує про необхідність пояснення джерел утворення відходів

19 Березня 2020 4:43 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Кіровоградській обл. (далі — Держлікслужба) нагадує, що наказом МОЗ України від 24.04.2015 р. № 242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів» визначено:

  • лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, — неякісні лікарські засоби, включаючи ті, термін придатності яких минув; незареєстровані лікарські засоби, крім випадків, передбачених чинним законодавством України; фальсифіковані лікарські засоби;
  • лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, —

набувають статусу «відходів» та передаються для утилізації або знешкодження до суб’єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами безпосередньо або через постачальників, якщо таке передбачено відповідними договірними умовами.

Суб’єкти господарювання, які мають лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, повинні подати до Держлікслужби за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких лікарських засобів на утилізацію або знешкодження.

Така інформація подається в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною у додатку 2 наказу № 242.

У зв’язку з цим у відомстві звертають увагу щодо необхідності надання вищевказаної інформації до територіального органу Держлікслужби, а також обов’язкового подання докладних пояснень щодо причин та джерел утворення відходів лікарських засобів.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті