Ілля Ємець провів зустріч з національними фармкомпаніями

20 Березня 2020 10:46 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє, що 19 березня в Міністерстві відбулася зустріч Іллі Ємця, міністра охорони здоров’я, з фармацевтичними компаніями.

У ході зустрічі міністр повідомив про готовність посилювати співпрацю Уряду з фармацевтичним бізнесом для боротьби з коронавірусом. Зокрема, це стосується спрощення процедури реєстрації антисептичних та стерилізуючих засобів, необхідних для дез­інфекції.

У свою чергу, під час зустрічі представники фармацевтичних компаній поінформували міністра, що наразі в Україні законодавчо заблокована процедура реєстрації антисептичних та стерилізуючих засобів, які є одним з найдієвіших кроків у протистоянні COVID-19.

«Нам дуже важливо розібратися з тим, чому протягом кількох років в Україні не ухвалено закону, який підтримує національного виробника. Тому що зараз, в умовах боротьби з коронавірусом, ми повинні вживати всіх заходів для захисту українців від інфекції. Нам потрібні швидкі й дієві кроки», — заявив міністр.

Крім того, Ілля Ємець наголосив, що співпраця держави та фармацевтичного бізнесу буде вкрай важливою у процесі реформування системи охорони здоров’я Украї­ни. «Оскільки наша мета — запровадження державного медичного страхування, то нам важливо думати про ресурси наповнення страхової медицини не лише з державного бюджету, а й з інших джерел», — резюмував міністр.

За матеріалами http://www.facebook.com/moz.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті