Реклама ліків з інформацією щодо лікувальної дії при коронавірусній інфекції є недобросовісною — Держпродспоживслужба

26 Березня 2020 1:15 Поділитися

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) останнім часом почали надходити звернення громадян щодо розповсюдження реклами лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії при коронавірусній інфекції.

У відомстві звертають увагу на те, що наразі в Україні не зареєстровано жодного лікарського засобу, який має відповідні показання до застосування в якості лікування/профілактики проти коронавірусу COVID-19.

«Тому інформація для споживачів реклами про можливість придбання лікарських засобів, що мають лікувальну/профілактичну дію на коронавірус — наразі є незаконною, недобросовісною рекламою, вводить/може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди особам, державі та суспільству внаслідок неточності, недостовірності, перебільшення. Ця реклама є спекуляцією на суспільних настроях населення заради прибутку», — інформують у Держпродспоживслужбі.

У разі виявлення реклами лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії на коронавірус Держпродспоживслужба просить споживачів реклами звертатися до центрального апарату та територіальних органів.

Нагадаємо, раніше Асоціація представників міжнародних фармацевтичних виробників AIPM Ukraine зверталася до громадян України, представників органів державної влади, засобів масової інформації, виробників лікарських засобів та рекламодавців щодо категоричного несприйняття поширення неправдивої інформації стосовно наявності спеціальних лікарських засобів або методик лікування коронавірусу COVID-19.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,

за матеріалами www.consumer.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті