Найближчим часом в Україну доставлять наступну партію медичного вантажу — Кирило Тимошенко

26 Березня 2020 2:30 Поділитися

Заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко повідомив, що найближчим часом до Китаю вирушить вантажний літак, який доправить в Україну наступну партію тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції та медичних засобів для боротьби з поширенням коронавірусу. Також розпочалося виробництво вітчизняних тестів і засобів захисту. Про це розповідається на сайті Президента України.

Крім того, за словами К. Тимошенка, вже почалося виробництво вітчизняних тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції, які надійдуть до медичних закладів орієнтовно за 10 днів. До цього часу Україна забезпечена запасом імпортних тестів.

«На першому етапі ми матимемо близько мільйона тестів для полімеразної ланцюгової реакції. Якщо у якийсь момент ми зрозуміємо, що динаміка епідемії почала сповільнюватися й нам не потрібна така кількість ПЛР-тестів, ми зупинимо закупівлі», – зазначив заступник керівника Офісу Президента.

Також він нагадав, що в Україну першим рейсом з Китаю доправлено 250 тис. експрес-тестів для швидкої діагностики. Вони дають змогу швидко зрозуміти, чи варто людині проходити більш глибоке тестування в лабораторії з використанням методу полімеразної ланцюгової реакції. Експрес-тести вже надійшли до медиків та Державної прикордонної служби України й на сьогодні покривають їх потребу.

К. Тимошенко підкреслив, що черговим рейсом в Україну має бути доставлено 280 тис. респіраторів, 30 тис. захисних костюмів, а також значна кількість звичайних тришарових медичних масок, які невдовзі надійдуть на аптечні склади та в мережі аптек.

Зазначив він і про те, що декілька компаній в Україні вже налагодили виробництво захисних медичних костюмів – вони виготовлятимуть мінімум по 2 тис костюмів на день. Заступник керівника Офісу Президента звернувся до всіх виробників, які можуть виготовляти медичні засоби захисту — маски, костюми, рукавички з проханням максимально швидко запускати це виробництво та розпочати поставки в аптечні мережі або медичні заклади.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті