Президент України провів селекторну нараду із представниками Уряду та державних відомств щодо ситуації із COVID-19

01 Квітня 2020 10:26 Поділитися

У ході щоденної селекторної наради Президента України Володимира Зеленського з представниками Уряду та державних відомств, які залучені до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, повідомлялося про те, що 1 тис. коробок з ПЛР-тестами на 100 тис. тестувань, які прибули напередодні літаком з Південної Кореї, уже розподіляються між регіонами.

Додатково надійде ще 100 тис. таких тестів, 40 тис. окулярів багаторазового використання та респіратори високого ступеня захисту. Про це йдеться на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

«Ми маємо зробити все, щоб у кожній лікарні та кожній аптеці були засоби захисту як для спеціалістів, так і для населення. Ми просто мусимо це зробити», — наголосив Глава держави.

Доставлений вантаж уже розподіляється в аптеки, і навіть якщо вони не забезпечені на 100%, паніки немає. Додатково українське підприємство виготовляє 8 тис. спецкостюмів, 4 тис. захисних халатів та 18 тис. рукавичок багаторазового використання, і незабаром розпочнеться їх відвантаження та відправлення в регіони працівникам швидкої допомоги та інфекційних відділень.

Окрім того, В. Зеленський зауважив, що в Україні вже готовий 61 заклад для обсервації українців, які прибувають з-за кордону. «Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції й обов’язково — для комфортного проживання», — наголосив він.

Було порушено питання захищеності медиків від інфікування, а також надання їм гарантій роботи та відповідної оплати. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що підвищення рівня оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться з квітня.

За матеріалами president.gov.ua,
фото з сайту Президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті