FDA продовжує прискорювати розробку нових методів лікування COVID-19

03 Квітня 2020 11:22 Поділитися

31 березня 2020 р. Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration – FDA) виступило з новою програмою, спрямованою на прискорення розробки потенційно безпечних і ефективних методів лікування і профілактики COVID-19. Наразі всі наявні в розпорядженні агентства ресурси будуть спрямовані на реалізацію даної програми, аби якомога швидше запропонувати хворим нові методи лікування, і в той же час підтримати дослідження, спрямовані на подальшу оцінку безпеки та ефективності цих методів.

«У рамках нової програми FDA скорочує кількість бюрократичних процедур, а також перерозподіляє персонал, який працює вдень і вночі, розглядаючи запити від компаній, вчених і лікарів, що працюють над розробкою методів лікування COVID-19. Ми вдячні всім співробітникам FDA, які співпрацюють з промисловістю та іншими підрозділами Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб (Department of Health and Human Services – HHS), США», — заявив секретар HHS Алекс Азар (Alex Azar).

У  співпраці з федеральними партнерами, дослідниками та розробниками FDA також створює протоколи, які можна використовувати в різних установах і програмах для оптимізації зусиль, спрямованих на боротьбу з пандемією COVID-19.

«Незабаром після появи цього вірусу ми почали працювати безпосередньо з федеральними партнерами в галузі охорони здоров’я, науковими колами та промисловістю для розробки медичних контрзаходів проти COVID-19. Наші співробітники продовжують працювати у всіх секторах, щоб прискорити розробку численних інноваційних підходів до профілактики та лікування COVID-19. Ми також шукаємо прагматичні і прискорені способи зробити ці підходи доступними для пацієнтів, але при цьому забезпечити відповідність усім стандартам FDA. Прискорення процесу вивчення продуктів, які можуть принести користь людям, що постраждали від пандемії COVID-19, є одним з найважливіших пріоритетів FDA. Ми хочемо допомогти пацієнтам, прагнемо максимально підвищити гнучкість регулювання, а також активно об’єднуємо кращих інноваторів», — наголосив комісар FDA Стівен М. Хан (Stephen M. Hahn).

Терапевтичні галузі, які наразі оцінюються, включають противірусні препарати (ремдесівір), а також інгібітори рецепторів інтерлейкіну-6 (IL-6). Існує додатковий інтерес до вивчення того, чи можуть такі методи лікування, як реконвалесцентна плазма і гіперімунний глобулін (багаті антитілами продукти, взяті з донорської крові пацієнтів, які одужали від COVID-19), скоротити тривалість або зменшити тяжкість захворювання. Також триває робота з оцінки таких препаратів, як хлорохін та гидроксихлорохін (у поєднанні з іншими лікарськими засобами або без них).

За матеріалами www.worldpharmanews.com, www.pharmacytimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті