У Києві розпочали роботу мобільні бригади, що тестують киян на COVID‑19 вдома — Микола Поворозник

07 Квітня 2020 9:28 Поділитися

Київська міська державна адміністрація (КМДА) повідомляє, що у столиці почали працювати мобільні бригади, що тестують киян на COVID-19 вдома.

Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА, розповів, що відповідним наказом Департаменту охорони здоров’я керівникам столичних центрів первинної медико-санітарної допомоги та клініко-діагностичним центрам було доручено організувати мобільні медичні бригади з проведення заборів зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу (СOVID-19) методом експрес-тестування та полімеразної ланцюгової реакції.

«На сьогодні такі бригади створено у всіх районах. Багато з них уже встигли здійснити виїзди та зробити аналізи», — поінформував М. Поворозник. Окрім того, відповідним наказом визначено алгоритм функціонування мобільних бригад від складу до забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту та тестами для експрес-тестування, сумками-холодильниками, комплектами для забору зразків, дезрозчинами та антисептиками, пакетами для утилізації засобів індивідуального захисту тощо.

М. Поворозник зазначив, що наразі столична влада вживає всіх необхідних заходів для мінімізації поширення коронавірусної інфекції, у тому числі під час діагностування.

«Проте наголошую, що такі бригади виїжджають до людини з підозрою на інфікування коронавірусною хворобою винятково за умови визначення такої необхідності лікарем, який спостерігає за станом пацієнта. Це не служба таксі, що за вашою вимогою привезе вам додому медика, який зробить аналіз. Прошу поставитися до цього з розумінням і дотримуватися простого, але абсолютно «робочого» правила: захворіли — залишайтеся вдома та негайно зателефонуйте своєму лікареві, надавши йому можливість подбати про ваше здоров’я», — підсумував перший заступник голови КМДА.

За матеріалами kyivcity.gov.ua,
фото із сайту КМДА
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті