Підсумок онлайн-брифінгу щодо заходів з протидії поширенню COVID-19

10 Квітня 2020 1:50 Поділитися

Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я, під час онлайн-брифінгу, який відбувся 10 квітня щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України, поінформував, що за минулу добу (9 квітня) отримано 311 нових підтверджених випадків інфікування COVID-19. Усього на території України підтверджено 2203 випадки захворювання.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 69 людей, з них 29 чоловіків та 40 жінок. 80% померлих мали тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, захворювання нирок та легень, у деяких відмічено поєднані захворювання.

Загалом найбільше випадків COVID-19 зареєстровано в Чернівецькій обл. (366), м. Київ (348), Івано-Франківській (254), Тернопільській (169), Київській (140) та Вінницькій областях (119).

Необхідно зауважити, що досліджуються зразки не лише осіб, у яких підозрюють захворювання, але й тих, хто контактував із пацієнтом з підтвердженим COVID-19. Також є повторне тестування для людей, що одужали, це необхідно для зняття діагнозу.

Заступник міністра зазначив, що придбати експрес-тест на коронавірус можна і в аптечній мережі, але це питання до суб’єкта господарювання, який володіє аптекою. Окрім того, він уточнив, що тестування методом полімеразної ланцюгової реакції проводять у всіх випадках, які стосуються підозри на коронавірусну інфекцію, зокрема при пневмонії, сухому кашлі, підвищеній температурі тіла, утрудненому диханні тощо.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті