Індія намагається скористатися пандемією, щоб відібрати пальму першості в Китаю у сфері виробництва АФІ

16 Квітня 2020 4:01 Поділитися

Нова пандемія коронавірусу викликала безліч проблем у світовому фармацевтичному ланцюзі поставок, особливо в Китаї, крупному виробнику активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ). З іншого боку, в кожній проблемі необхідно бачити можливість, так і зробили в Індії, уряд якої працює над планом значного розширення виробництва власних АФІ для боротьби з домінуванням Китаю на цьому ринку.

Індійський уряд планує активізувати внутрішнє виробництво АФІ, щоб протидіяти надмірній залежності від китайського імпорту, яка зараз особливо відчутна через блокування поставок у зв’язку з пандемією COVID-19.

Індія визначила 53 АФІ та сировинні матеріали, виробництво яких буде пріоритетним в рамках політики «Китай-плюс-один», спрямованої на заповнення прогалин у постачанні необхідних ліків. План включає інвестиції у виробництво індійських фармацевтичних компаній у розмірі 1,3 млрд дол. США та у відродження державних компаній для збільшення виробництва дешевих генериків.

За даними Bloomberg, 70% імпорту АФІ в Індію надходить з Китаю, що становить 2,4 млрд дол., з 3,56 млрд дол., які витрачаються на імпорт цих продуктів щороку.

На початку березня Індія припинила експорт 26 АФІ та препаратів — від парацетамолу до противірусних лікарських засобів, таких як ацикловір для лікування оперізувального лишаю та антибіотиків, таких як неоміцин. Як повідомляється, в Індії збільшується виробництво парацетамолу та антибіотиків пеніциліну та ципрофлоксацину.

Індія намагається кинути виклик домінуванню Китаю як виробнику АФІ, тому що пандемія коронавірусу примусила поглянути на глобальний ланцюг поставок під іншим кутом.

У США, які використовують індійські АФІ для низки лікарських засобів, федеральний уряд домовився з Індією про продовження поставок, особливо щодо антималярійного препарату гідроксихлорохіну.

На початку цього місяця Індія відмовилася від повномасштабної зупинки експорту гідроксихлорохіну після прямого втручання президента США. За даними Bloomberg Intelligence, Індія, яка є постачальником близько 47% гідроксихлорохіну в США, погодилася продовжити поставки гідроксихлорохіну країнам, які сильно постраждали, та іншим, які потребують постачання цього препарату.

За матеріалами www.fiercepharma.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті