Швейцарська фармацевтична компанія Novartis придбала стартап Amblyotech

21 Квітня 2020 4:28 Поділитися

20 квітня 2020 р. швейцарська компанія Novartis оголосила про завершення угоди про придбання американського стартапу Amblyotech, що займається розробкою та комерціалізацією цифрових методів лікування очних захворювань. Так, Amblyotech розробив програмне забезпечення для поліпшення зору у дітей та дорослих з амбліопією з використанням ігрових та відеотехнологій разом з 3-D окулярами. Технологія спрямована на те, щоб тренувати очі «працювати» разом та відтворювати зображення в повному обсязі.

Амбліопія — це порушення бінокулярної функції зорового апарату без структурних змін очного дна. При цій дисфункції відбувається зниження гостроти зору внаслідок нерівноцінної роботи обох очей — одне з них повністю або частково не залучається до процесу візуального сприйняття. Захворювання ще називають «ледачим оком». У пацієнтів з цією проблемою зоровий центр отримує від очей зображення різної якості. При цьому головний мозок зазнає труднощів, отримуючи два різних малюнки, він не може зіставити їх в одне ціле. Тому з часом головний мозок починає «ігнорувати» зображення поганої якості, а зоровий орган, який їх посилає, перестає розвиватися. Таким чином розвивається хвороба «ледачого ока».

Novartis планує продовжувати розробку у співпраці з французькою компанією Ubisoft (що займається видавництвом та розробкою відеоігор) та Університетом Макгілла (McGill University), Канада, і створити програмне забезпечення як медичний виріб (software as a medical device — SaMD) і серію ігор. Проведення клінічних досліджень клінічної ефективності (proof of concept stud — PoC) планується наприкінці 2020 р.

За матеріалами www.novartis.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті