Ринок препаратів для лікування вікової макулярної дегенерації подвоїться до 2028 р.

22 Квітня 2020 12:00 Поділитися

Обсяг продажів препаратів для лікування макулярної дегенерації у 2018 р. становив приблизно 8,6 млрд дол. США на 9 основних ринках (США, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія, Японія, Китай та Австралія). Згідно з даними аналітичної компанії GlobalData, очікується, що цей ринок зросте до 18,7 млрд дол. в 2028 р. при середньорічному темпі зростання (compound annual growth rate — CAGR) 8,1%.

В останньому звіті GlobalData «Age-Related Macular Degeneration: Global Drug Forecast and Market Analysis to 2028» йдеться про те, що зростання ринку буде спричинене запровадженням антиангіогенних методів більш тривалої дії та лончем препаратів для лікування сухої та атрофічної форм макулярної дегенерації, для яких наразі не існує схвалених методів лікування.

Магдалена Краббе (Magdalene Crabbe), аналітик напрямку «Фарма» в GlobalData, коментує: «Незадоволені потреби на ринку вікової макулярної дегенерації мають бути вирішені в найближчі роки, оскільки часті інтравітреальні ін’єкції для лікування вологої вікової макулярної дегенерації є обтяжливими для пацієнтів, які живуть у сільській місцевості або мають проблеми з мобільністю».

Наразі на етапі ІІІ фази клінічних досліджень знаходиться 11 кандидатів в препарати, 6 з яких, як очікується, будуть генерувати понад 1 млрд дол. на рік уже до 2028 р. Серед кандидатів у препарати для лікування вологої вікової макулярної дегенерації увагу привертають фарицимаб та ранібізумаб СР компанії Roche, які, як очікується, займуть провідні позиції, зважаючи на низьку частоту введення. Їх лонч сприятиме прогнозованому зростанню обсягів продажу в 2028 р. до 16,3 млрд дол. препаратів для лікування вологої вікової макулярної дегенерації.

М. Краббе пояснює: «Особливістю ранібізумабу СР є те, що він застосовується як очний імплантат, і очікується, що його необхідно буде замінювати приблизно раз на рік. Фарицимаб призначається з інтервалом у 12–13 тиж. Наразі стандартні методи терапії, такі як ранібізумаб та афліберсепт, вводяться з інтервалом у 7–10 тиж».

Ще одним драйвером зростання ринку препаратів для лікування вікової макулярної дегенерації стане лікарський засіб на основі моноклональних антитіл Beovu (бролуцизумаб) компанії Novartis, який уже присутній на ринках США, ЄС, Японії та Австралії. Очікується, що бролуцизумаб може досягти статусу блокбастера з обсягом світових продажів 3,6 млрд дол. у 2028 р.

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті