У столиці загалом уже 1220 підтверджених випадків COVID-19 — Віталій Кличко

28 Квітня 2020 10:53 Поділитися

Віталій Кличко, мер Києва, під час онлайн-пресконференції, яка відбулася 27 квітня, повідомив, що кількість киян, у яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 32 особи. Загалом у столиці вже 1220 підтверджених випадків COVID-19. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Так, серед тих, що захворіли, 11 жінок віком 25–68 років та 21 чоловік віком 18–71 років. Одного пацієнта госпіталізували до Олександрівської лікарні, інші лікуються на самоізоляції під контролем медиків.

«Ми всі сподіваємося, що динаміка захворювання в столиці не зростатиме, і що ми зможемо нарешті почати запроваджувати послаблення. Щоб бізнес працював, щоб економіка оживлялася, щоб місто поступово поверталося до звичного життя», — додав В. Кличко.

Також він зауважив, що лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві у трьох установах, це Олександрівська лікарня, міська лікарня № 4 та Київський міський лабораторний центр МОЗ України. Наразі там використовують тести та реактиви, що місто закупило в Китаї та Південній Кореї. Поки що столиці таких тестів вистачає.

«Щодо вітчизняних тестів. Нам відомо, що перша партія українських ПЛР-тестів надійшла в розпорядження Міністерства охорони здоров’я. За словами профільного міністра, це майже 450 тис. тестів, що почали передавати в лабораторії по всій Україні. Тести розроблені в Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії наук України. Столиця таких тестів поки не отримала, хоча Київ проводить найбільшу кількість тестувань і потребує великої кількості тестів, зокрема, зважаючи на те, що одному хворому потрібно зробити 3 дослідження», — підкреслив мер.

За матеріалами kyivcity.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Уляна 28.04.2020 11:14
23 умерших в десятимиллионнике. Достойная причина закрыть город...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті