Британські лікарі попереджають, що COVID-19 може бути пов’язаний із рідкісним запальним синдромом у дітей

30 Квітня 2020 9:22 Поділитися

Вважається, що діти значною мірою захищені від тяжкого перебігу COVID-19. Однак наразі лікарі в Великобританії попереджають про можливий зв’язок між COVID-19 і незвичайним запальним синдромом у дітей.

Національна служба охорони здоров’я (National Health Service- NHS) Англії випустила попередження, в якому лікарів повідомляють про невелику, але таку, що збільшується, кількість випадків мультисистемного запального захворювання у дітей, які, за даними Британського товариства дитячої інтенсивної терапії (UK Paediatric Intensive Care Society), надалі потребують інтенсивної терапії. У одних дітей, хворих на це тяжке захворювання, тести підтверджують COVID-19, а в інших — ні.

У попередженні NHS зазначається, що у разі розвитку цього стану у дітей спостерігаються симптоми, схожі з проявами 2 рідкісних захворювань: синдрому токсичного шоку і хвороби Кавасакі.

Синдром токсичного шоку — це небезпечний для життя стан, виникнення якого провокують токсини, що виробляються певними типами бактерій.

У свою чергу, хвороба Кавасакі — це дитяче захворювання, яка викликає запалення стінок кровоносних судин, а у важких випадках може привести до пошкодження серця.

Важливо відмітити, що це мультисистемне запальне захворювання відмічають вкрай рідко За даними видання «The Guardian», у Великобританії зареєстровано близько 10 таких випадків.

CNN повідомляє, що подібні випадки також були зареєстровані в Іспанії та Італії. А в США лікарі зі Стенфордського університету (Stanford University) недавно опублікували в журналі «Pediatrics» звіт з описом стану 6-місячної дитини, у якої діагностовано хворобу Кавасакі і COVID-19.

Наразі експерти говорять про те, що робити висновки про взаємозв’язок цього запального синдрому з COVID-19 ще рано. Для цього необхідно отримати більше даних. Однак працівники охорони здоров’я мають бути сповіщені про можливість розвитку такого важкого стану у дітей.

За матеріалами www.livescience.com,

фото www.livescience.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті