COVID-19 в Україні: Максим Степанов пояснив проблеми з доплатами медичним працівникам

06 Травня 2020 2:40 Поділитися

6 травня під час брифінгу Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу в Україні на коронавірусну хворобу COVID-19 захворіли 487 осіб, з них 24 дитини та 72 медичних працівники, госпіталізовано 118 осіб і зафіксовано 11 летальних випадків, 118 осіб одужали. За добу здійснено 6303 дослідження методом ПЛР. За даними Центру громадського здоров’я, всього за час пандемії в Україні здійснено 144 283 таких дослідження.

У розрізі регіонів найбільшу кількість нових випадків інфікування зареєстровано в Дніпропетровській (90), Львівській (39), Чернівецькій (37) областях та Києві (68).

Всього за час пандемії в Україні захворіли 12 184 особи, з них 505 дітей, 2251 медичний працівник. Загалом одужали 2097, летальних випадків — 327.

Стосовно доплат медичним працівникам, які задіяні у протидії COVID-19, міністр повідомив, що за березень ще в середині квітня всі кошти було перераховано в місцеві бюджети.

Він додав, що МОЗ отримує від медичних працівників повідомлення про недонарахування, відсутність оплати. Вчора М. Степанов провів селекторну нараду з головами обласних адміністрацій і, за словами міністра, вони пояснили неправильну оплату тим, що користувалися різними нормативними документами. Дане питання міністр обговорюватиме 6 травня на засіданні Уряду. Він запевнив, що всі медичні працівники, які згідно із законом мають отримати доплати, їх отримають.

Стосовно доплат за квітень М. Степанов повідомив, що їх включено в тариф пакету медичних послуг з COVID-19, і Національна служба здоров’я має переукласти існуючі договори чи укласти нові саме за цим пакетом медичних послуг.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті