Офіційно карантин у країні діє до 22 травня, але це не кінцева дата, його буде подовжено — Денис Шмигаль

13 Травня 2020 12:01 Поділитися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про те, що Україна поки що йде за тим сценарієм виходу з карантину, який був прогнозований групою науковців та медиків. Про це йдеться на сайті Уряду.

За його словами, для того, аби уникнути спалахів, вихід із карантину було розподілено на п’ять етапів. «Учора ми розпочали перший етап, коли зняли частину обмежень. Наступний етап буде запроваджений тоді, коли кількість хворих буде зменшуватися протягом певного періоду», — зазначив Д. Шмигаль.

Поки що не йдеться про те, що треба буде знову вводити в країні повну заборону: «Ми говоримо про адаптивний карантин. Якщо будуть локальні захворювання в тому чи іншому місті — ми вводитимо карантин локально там, де виникають спалахи. Так буде жити весь світ, поки не знайде вакцину».

Д. Шмигаль наголосив, що наразі не йдеться про жодні дати. Офіційно карантин у країні діє до 22 травня. Але це не кінцева дата, його буде подовжено. Він також нагадав, що відновлення руху громадського транспорту — метро та міжміського — відбудеться на третьому етапі виходу з карантину. Проте, коли це станеться, залежатиме від динаміки захворюваності.

У процесі пом’якшення загальноукраїнського карантину значна частина відповідальності лягає на міських голів, які в подальшому будуть приймати рішення про запровадження адаптивних заходів і про посилення карантину.

За матеріалами kmu.gov.ua,
фото із facebook.com/KabminUA
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті