Закупівля лікарських засобів у 2020–2021 рр. під контролем МОЗ — Максим Степанов

19 Травня 2020 5:44 Поділитися

Керівництвом Міністерства охорони здоров’я розроблено нормативну базу для закупівлі лікарських засобів у 2020–2021 рр. та затверджено їх перелік за погодженням з Урядом. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«Документи для закупівлі лікарських засобів, які ми почали оформлювати з квітня, потрібно було сформувати ще у І кв. Ми відразу включилися в роботу: розробили нормативну базу і затвердили перелік лікарських засобів на засіданні Кабінету Міністрів. Нам ще потрібно прийняти ряд документів, які зараз закінчують своє проходження і відразу почнемо закупівлю за кошти 2020 р. Країна буде з лікарськими засобами, які потрібні нашим пацієнтам», — підкреслив Максим Степанов.

Як наголосив міністр охорони здоров’я, зараз поставки лікарських засобів в Україну відбуваються з двох джерел: через міжнародні організації і ДП «Медичні закупівлі України». У бюджеті 2020 р. на це передбачено близько 10 млрд грн. При цьому ліки, які постачаються в Україну в 2020 р. — закуповуються за кошти, перераховані у 2018–2019 рр.

«Ми на постійному зв’язку з нашими міжнародними партнерами, розуміємо, що і в які терміни треба поставляти. Ми керуємо ситуацією щодо забезпеченості наших громадян лікарськими засобами в 2020 та 2021 р.», — зазначив М. Степанов.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із facebook.com/moz.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті