Продовження карантину та затвердження плану зняття протиепідемічних обмежень — засідання Уряду

20 Травня 2020 4:56 Поділитися

20 травня під час засідання Уряду було прийнято постанову КМУ № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів». Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що документом передбачено встановлення з 22 травня до 22 червня 2020 р. на території України карантину з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах. Затверджено певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме:

1) інцидентність — це середня кількість випадків інфікування COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має становити менше 12 осіб на 100 тис. населення;

2) завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, призначених для госпіталізації хворих на COVID-19 має становити менше 50%;

3) кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу має становити більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Послаблення протиепідемічних заходів на території регіонів застосовуватимуться та припинятимуться на підставі рішення їх регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Наразі з 22 травня розпочнеться вже другий етап послаблення карантинних обмежень і подальше його послаблення розглядатиметься кожні 10 днів.

За словами М. Степанова, введення такого адаптивного карантину дасть змогу повністю контролювати ситуацію з COVID-19 на території України і швидко приймати рішення щодо посилення чи послаблення протиепідемічних обмежень залежно від показників того чи іншого регіону.

Під час засідання М. Степанов також повідомив, що для розгляду Уряду на наступне засідання буде винесено  кандидатуру на посаду Голови НСЗУ.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що з моменту публікації прийнятої постанови відкриється можливість міжнародних перевезень, як автобусних, так і залізничних через відкриті пункти пропуску. Однак міжобласне сполучення поки не відкриватимуть у зв’язку з несприятливою епідемічною ситуацією в більшості областей. Стосовно відновлення авіасполучення Д. Шмигаль зазначив, що це питання Уряд розгляне вже після 15 червня, коли авіаперевізникам відкриють для приймання пасажирів аеропорти інших країн, оскільки поки що вони закриті.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті