Президент провів нараду щодо запобігання поширенню COVID-19

22 Травня 2020 5:33 Поділитися

Під час наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, яка відбулася 22 травня, Володимиру Зеленському повідомили, що попри епідемію коронавірусу вакцинація дітей проти кору, правця та інших хвороб не припинялася. Однак нині кількість вакцинацій зменшилася на 20%, і це може призвести до спалаху згаданих хвороб у найближчому майбутньому. Тому Міністерство охорони здоров’я закликатиме батьків не ігнорувати щеплення.

«Важливо, щоб ви донесли це до людей. Адже кір, правець, туберкульоз — настільки ж тяжкі хвороби, не менш небезпечні, ніж коронавірусна інфекція. Треба пояснити українцям, що вакцинація важлива й зараз», — зазначив В. Зеленський.

Главі держави також доповіли, що всі області знайшли можливості для виплати надбавок до зарплат лікарям, які безпосередньо боролися з COVID-19.

Національна служба здоров’я України завершує підписання договорів щодо виплат за квітень. Екстрена медична допомога підписала 100% договорів, мобільні бригади лікарів — 75%, стаціонарна медична допомога, яка допомагає хворим на COVID-19, — 84%, стаціонарна медична допомога, яка допомагає хворим на гостру респіраторну вірусну інфекцію, — 85%. Укладання договорів продов­житься попри вихідні.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті