Друга хвиля COVID-19 може накластися на новий сезон грипу: аптечні мережі США і виробники вакцин починають підготовку

28 Травня 2020 12:46 Поділитися

Згідно зі звітом видання Reuters, аптечні мережі США і виробники лікарських засобів побоюються, що восени 2020 р. сезон грипу може збігтися з другою хвилею COVID-19. У зв’язку із цим вони очікують на підвищення попиту на вакцини проти грипу і працюють над тим, щоб забезпечити їх максимальну доступність для населення.

Опитування видання Reuters, яке було проведено в США 13–19 травня 2020 р. серед 4428 дорослих, показало, що близько 60% респондентів планують отримати вакцину проти грипу восени. Тільки 40% учасників опитування заявили, що вони вакцинувалися проти грипу щороку протягом останніх 5 років.

Rite Aid Corp, одна з найбільших аптечних мереж на Східному узбережжі США, яка минулого року зробила близько 2,6 млн щеплень від грипу, замовила на 40% більше доз вакцини для задоволення очікуваного попиту.

У свою чергу, австралійський виробник вакцин CSL Ltd Seqirus заявив, що попит з боку клієнтів підвищився на 10%, а британська компанія GlaxoSmithKline заявила про готовність збільшити виробництво.

Центри з контролю і профілактики захворювань США (US Centers for Disease Control and Prevention — CDC), які рекомендують всім особам віком старше 6 міс робити щеплення від грипу, заявили, що за попередній сезон грипу (2019–2020 рр.), що завершився минулого місяця, у США госпіталізовані до 740 тис. осіб, а кількість випадків смерті досягла 62 тис.

Директор CDC Роберт Редфілд (Robert Redfield) заявив, що сезонний грип і COVID-19 в сукупності можуть завдати більшої шкоди американцям, ніж первісний спалах коронавірусу, який почався цієї зими.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті