Денис Шмигаль обговорив реформу охорони здоров’я з послами Великої сімки

29 Травня 2020 10:28 Поділитися

Кабінет Міністрів України повідомляє, що Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, 28 травня зустрівся з послами країн Великої сімки. Під час зустрічі обговорювалася ситуація з подоланням пандемії COVID-19 і схвалена Урядом Програма стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпраця України з Міжнародним валютним фондом та інші актуальні питання співробітництва.

Зокрема, щодо реформи охорони здоров’я Д. Шмигаль наголосив: «В умовах пандемії — це та реформа, потреба в якій і недоліки якої проявилися найбільше. Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, які були допущені під час попередніх розрахунків цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з Націо­нальною службою здоров’я, і пакети послуг. Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплатні. Ще одна проблема — це психіатрія та туберкульозні диспансери. Усе це потребує окремої уваги й окремих розрахунків, тому другий етап реформи може розтягнутися в часі. І ми будемо просити підтримати нас в реалізації цієї реформи».

Стосовно економічного розвитку, то, за словами Прем’єр-міністра, реформа митниці, оподаткування малого і мікробізнесу дасть поштовх розвитку економіки.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті