Мінфін і ДПС завершують розробку додатка «РРО в смартфоні»

29 Травня 2020 2:19 Поділитися

Міністерство фінансів України спільно з Державною податковою службою (ДПС) завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатка для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО), який уже найближчим часом розпочне роботу в тестовому режимі. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України.

Протягом місяця представники бізнесу матимуть можливість ознайомитися з функціоналом додатка в електронному кабінеті платника податків, протестувати його та надати пропозиції щодо його вдосконалення.

Уже з 1 серпня 2020 р. продукт буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі. Водночас обов’язковим використання програмного РРО для певних видів діяльності фізичних осіб — підприємців — платників єдиного податку ІІ–IV груп стане з 1 січня 2021 р.

Споживачі, у свою чергу, за лічені хвилини зможуть перевірити наявність виданого чека в базі даних ДПС. У разі його відсутності та видачі чека з порушенням законодавства покупець матиме право на відшкодування частини витрат на придбання товару.

«З урахуванням світових трендів діджиталізації і тим паче в умовах карантину запуск «РРО в смартфоні» є дуже актуальним. Ми виходимо на новий рівень адміністрування. Це рішення дуже очікуване бізнесом, адже значно спрощує життя підприємцям. Цей фіскальний додаток можна буде легко встановити на будь-який смартфон, планшет чи ноутбук. Уже найближчим часом його можна буде протестувати», — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Довідка

Запровадження програмного РРО передбачено Законом України від 20 вересня 2019 р. № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Запуск продукту мав розпочатися ще 19 квітня 2020 р., але у зв’язку з карантинними заходами цей термін було перенесено, що дало змогу доопрацювати інтерфейс програмного забезпечення, у тому числі під час роботи в офлайн-режимі.

За матеріалами mof.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті