НДСЛ «Охматдит» забезпечено тримісячним запасом ПЛР-тестів — Максим Степанов

01 Червня 2020 2:34 Поділитися

1 червня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 340 нових випадків інфікування, з них 13 дітей та 79 медичних працівників. Госпіталізовано 97 осіб, зафіксовано 10 летальних випадків, одужали 152 особи. За добу здійснено 8015 тестувань, з них 6622 дослідження методом полімеразної реакції (ПЛР) та 1393 дослідження методом імуноферментного аналізу (ІФА). За даними Центру громадського здоров’я України, загалом за час пандемії проведено 363 187 досліджень методом ПЛР та 10 944 зразки — методом ІФА.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Києві (58), Рівненській (57) та Львівській (31) областях.

Загалом за час пандемії в Україні захворіли 24 012 осіб, з них 1725 дітей та 4621 медичний працівник. При цьому загалом одужали 9690 осіб, а летальних випадків — 718.

Також міністр привітав українців з Днем захисту дітей і зауважив, що з початком другого етапу реформи системи охорони здоров’я багато дитячих лікарень опинилися в скрутному фінансовому становищі, яке не дозволяє їм надавати якісні медичні послуги. Тому дітей відправляють на лікування в Київ, в НДСЛ «Охматдит».

«Мета нашої команди — зробити так, щоб наші діти, незалежно від того, де вони знаходяться, в якому куточку нашої країни, завжди могли розраховувати на якісну медичну допомогу», — зазначив М. Степанов.

Він додав, що на звернення керівництва НДСЛ «Охматдит» МОЗ забезпечило лікарню тримісячним запасом ПЛР-тестів, а також передано 2000 ІФА-тестів, які використовуватимуться за показаннями як у дітей, так і у батьків, які перебувають у цій лікарні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті