Денис Шмигаль підсумував 100 днів діяльності Уряду

12 Червня 2020 4:12 Поділитися

11 червня відбулася пресконференція за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на тему «100 днів Уряду». У своїй вступній промові Глава Уряду зазначив, що ключовими параметрами, яких вдалося досягти новому Уряду за 100 днів, є вчасно введений карантин, що дав змогу підготувати систему охорони здоров’я до майбутніх випробувань.

Д. Шмигаль заявив, що Уряду вдалося забезпечити медичну систему засобами індивідуального захисту. «На початку епідемії забезпеченість лікарень першої хвилі засобами індивідуального захисту і ліками становила менше 40%, менше 70% було забезпечення лікарень медичним персоналом. Сьогодні ці показники коливаються в межах 70–80%. Тобто перша хвиля медичної системи готова прийняти достатньо велику кількість хворих у разі необхідності», — зазначив він.

Окрім того, Д. Шмигаль зазначив, що Уряд найближчим часом не планує змінювати систему управління карантинними заходами в Україні і відмовлятися від адаптивного карантину, але в разі суттєвого зростання захворюваності в більше ніж 10 областях карантин може бути посилено по всій країні.

За його словами, у рамках адаптивного карантину відбулося пом’якшення обмежувальних заходів загалом у державі. Але в низці областей ще не перейшли навіть до другого етапу виходу з карантину, не кажучи вже про третій чи наступні.

«Якщо в 10 або більше областях ми будемо бачити суттєве зростання захворюваності, це буде приводом для ухвалення рішення про посилення карантинних заходів у державі», — зазначив Прем’єр-міністр.

Також глава Уряду наголосив, що другий етап медичної реформи буде продовжуватися, законопроєкту про його відстрочення не буде. «Наразі відбувається перерахунок тарифів Національної служби здоров’я України, там були неправильні розрахунки вартості певних видів і пакетів медичних послуг. Медична реформа має бути, ми хочемо змін у медичній галузі. Ми хочемо, щоб медична галузь була кращою, якіснішою, ближчою до людей. Але від реформи мають виграти і пацієнт, і медичний працівник», — резюмував він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового порталу
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*