В Офісі Президента України обговорили ситуацію із зростанням кількості хворих на COVID-19

15 Червня 2020 11:30 Поділитися

12 червня під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася селекторна нарада щодо запобігання поширенню COVID-19, під час якої Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив занепокоєння стосовно зростання кількості хворих на коронавірус другий день поспіль. Так, 11 червня повідомлялося про 689 нових випадків інфікування, а 12 червня — про 683 випадки.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, також зазначив, що зафіксовано збільшення кількості звернень із симптомами коронавірусу, пневмонії, а також госпіталізації з ознаками хвороби. При цьому осередки виявлення нових хворих на коронавірус — розпорошені.

У свою чергу Президент України зазначив, що зростання захворюваності серед населення можливе через збільшення кількості тестувань — за добу в середньому проводять близько 20 тис. ПЛР- та ІФА-тестів. Тому він підкреслив, що перед тим, як ухвалювати рішення щодо вжиття жорсткіших обмежувальних заходів, слід зрозуміти причини збільшення кількості хворих.

«Треба швидко встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи мають звертати увагу населення на необхідність дотримання маскового режиму та соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти та врятує нашу економіку від карантину», — сказав В. Зеленський.

На нараді також повідомили, що на сьогодні, крім столиці, ще 9 регіонів України не готові переходити до наступного етапу пом’якшення карантину. Це Київська, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

За матеріалами www.president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті