Уряд представить порядок страхових виплат родинам загиблих та постраждалих медиків, які борються з COVID-19

16 Червня 2020 4:34 Поділитися

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді, яка відбулася 16 червня щодо запобігання поширенню коронавірусу, повідомив, що за ініціативою Президента України Володимира Зеленського Кабінет Міністрів України готується представити порядок страхових виплат родинам загиблих та постраждалих медиків, які борються з епідемією коронавірусної інфекції. Про це йдеться на сайті Президента України.

Відповідні постанови розглядатимуть 17 червня, щоб почати виплати найближчим часом. За словами голови уряду, виплати здійснюватимуть залежно від того, чи заразився медик, безпосередньо протидіючи COVID-19, чи за інших обставин. Серед іншого йдеться:

  • про виплати 1 млн 576 тис. грн родинам медичних працівників у разі їхньої загибелі від коронавірусу, на який вони захворіли під час виконання професійних обов’язків;
  • 210 тис. грн, якщо медик захворів і помер не під час роботи з хворими на COVID-19;
  • а також про виплати в разі отримання інвалідності внаслідок захворювання медика на COVID-19.

В. Зеленський також поставив завдання посилити перемовини на міжнародній арені щодо співпраці у придбанні вакцини проти COVID-19, якщо вона буде виготовлена.

«Україна має отримати доступ до вакцини нарівні з іншими країнами, щойно вона буде виготовлена. У нас хороші відносини з Європейським Союзом. Будь ласка, уважно стежте за розробками вакцини проти коронавірусу та тримайте Україну високо на порядку денному», — зазначив Глава держави.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті