Продовження дії адаптивного карантину до 31 липня та посилення соціального захисту медичних працівників — підсумок засідання Уряду

17 Червня 2020 4:53 Поділитися

17 червня у ході чергового засідання Кабінету Міністрів України у вступному слові Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців не відриватися від реальності: масковий режим, дезінфекція, соціальна дистанція — це ті заходи й засоби, які допоможуть кожному вберегтися від загрози коронавірусної хвороби, хоча б до того часу, допоки не буде винайдено ефективні ліки та сформовано протоколи лікування.

«Враховуючи те, що впродовж останнього тижня кількість осіб, що захворіли на коронавірус, в Україні постійно збільшується, ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину. Однак загрози від вірусу не стали меншими. Відтак, Уряд продовжує дію адаптивного карантину до 31 липня 2020 р., адже це наразі найефективніший спосіб протистояти поширенню коронавірусу» — зауважив Д. Шмигаль.

Водночас Урядом оновлено механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантинних обмежень. Вони можуть встановлюватися щодо:

  • проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів;
  • діяльності закладів, які надають послуги з розміщення;
  • роботи метрополітену;
  • перевезення пасажирів у всіх видах сполучень;
  • відвідування закладів дошкільної освіти;
  • роботи культурних закладів, фітнес-центрів та спортзалів;
  • діяльності закладів харчування.

Окрім того, регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважатиметься такий, у якому наявна одна з наступних ознак:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%;
  • середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
  • показник динаміки зростання кількості випадків інфікування COVID-19 — більш ніж 8 на 100 тис. населення.

Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на основі оцінки епідемічної ситуації.

Прийнятим актом також заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті  без вдягнутих засобів індивідуального захисту, а в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів в  більшій кількості, ніж передбачено місць для сидіння.

Урядом схвалено постанову стосовно соціального захисту медичних працівників. Документом передбачається здійснення виплат таким працівникам у разі встановлення інвалідності або смерті внаслідок коронавірусної інфекції:

  • І група інвалідності — виплата становитиме 840 тис. 800 грн;
  • ІІ група інвалідності — 735 тис 700 грн;
  • ІІІ група інвалідності — 630 тис. 600 грн.

Члени сім’ї у разі смерті медичного працівника від цього захворювання під час виконання професійних обов’язків, отримають 1 млн 575 тис. 500 грн. Кошти на зазначені виплати передбачені державним бюджетом і будуть виплачені через Фонд соціального страхування.

Прем’єр-міністр доручив Міністерству фінансів України провести аудит витрат Фонду боротьби з COVID-19. Він нагадав, що приблизно 2 місяці тому Урядом було створено Фонд боротьби з COVID-19 на загальну суму майже 65 млрд грн.  «Це величезна сума від українських платників податків і вони мають побачити, на що саме йдуть ці кошти. Тому доручаю Міністерству фінансів провести аудит витрат з Фонду, відзвітувати і опублікувати цю інформацію. Вона має оновлюватися щотижня», – підсумував Денис Шмигаль.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті