Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) інформує, що комісія за участю представників головного управління Держпродспоживслужби м. Київ перевірила виконання протиепідемічних заходів на 2047 об’єктах столиці. У 325 суб’єктів господарювання встановлено порушення, за які їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Крім того, фахівці управління провели 825 консультацій із суб’єктами господарювання.
Під час проведення таких заходів виявляють порушення наступних протиепідемічних карантинних заходів:
- відсутність засобів індивідуального захисту — працівники закладів працюють без масок, рукавичок;
- відсутність 5-денного запасу засобів індивідуального захисту;
- не проводиться контроль температури тіла працівників;
- недостатня кількість дезінфекційних засобів;
- проведення обслуговування відвідувачів у закритих залах кафе, а не на літніх майданчиках тощо.
Інформацію щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних та інших заходів на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності та підпорядкування, розміщених на території відповідного району, комісії збирають щоденно.
За період карантину спеціалістами головного управління було проведено 183 позапланових заходи (обстеження) осередків, де були зареєстровані випадки захворювання на COVID-19 в організованих трудових колективах, закладах охорони здоров’я тощо, за результатами яких винесено 127 розпоряджень про запровадження протиепідемічних заходів.
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим