Черговий антирекорд COVID-19 та ініціювання проведення жорсткого контролю за дотриманням умов карантину — результати брифінгу

19 Червня 2020 12:13 Поділитися

Міністр охорони здоров’я Украї­ни Максим Степанов під час щоденного онлайн-брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України, який відбувся 19 червня, повідомив, що протягом останньої доби лабораторно підтверджено 921 випадок COVID-19.

Загалом підтверджено 34 984 випадки коронавірусної хвороби, з них 16 033 одужали, 985 померли. Усього в Україні проведено 542 247 досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції та 115 494 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільшу кількість зареєстрованих випадків захворювання відмічають у Львівській (142), Рівненській областях (121), м. Київ (92), Закарпатській (78), а також Чернівецькій обл. (76).

М. Степанов також зазначив, що Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме проведення жорсткого контролю за дотриманням умов карантину. «Звичайно, що ми будемо реагувати. Окрім змін до карантину, які ми прийняли на минулому засіданні Уряду, сьогодні ми будемо ініціювати максимально жорсткий контроль за дотриманням карантину. Ми вважаємо, що в умовах адаптивного карантину в окремих регіонах мають запроваджуватися жорсткі обмеження. Треба скликати регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і приймати рішення. Ми не можемо допустити постійного зростання кількості хворих», — заявив міністр.

За словами очільника відомства, конт­роль за дотриманням карантину потрібно посилити і притягувати винних до відповідальності. Зокрема, це буде зроблено за рахунок Національної поліції та Держпродспоживслужби, які перевіряють роботу закладів і поведінку людей у громадських місцях.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті