Максим Степанов повідомив про результати робочого візиту до Львівської області — брифінг МОЗ

23 Червня 2020 11:57 Поділитися

23 червня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 833 нових випадки інфікування, з них 55 дітей та 92 медичних працівників, було госпіталізовано 153 особи, зафіксовано 23 летальних випадки, одужали 314 осіб.

За добу здійснено 19 404 тестування, з них 9900 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 9504 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). За даними Центру громадського здоров’я України, з початку року проведено 580 814 досліджень методом ПЛР та 143 132 дослідження — методом ІФА.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано у Львівській (240), Закарпатській (103), Рівненській (75) областях.

За весь час пандемії в Україні захворіли 38 074 особи, з них 2790 дітей та 6138 медичних працівників. Загалом одужали 16 956 осіб, а летальних випадків — 1035.

Також М. Степанов зазначив, що 22 червня він з робочим візитом перебував у Львівській області, де відвідав Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та 3 заклади охорони здоров’я, які безпосередньо надають медичну допомогу хворим на COVID-19. За результатами робочого візиту прийнято рішення щодо внесення змін до формування пакетів програми медичних гарантій щодо лікування хворих на COVID-19 та оплати за них. Оскільки на сьогодні вона здійснюється за принципом готовності закладу надавати відповідну медичну допомогу і при цьому не врахована кількість хворих, яким вона надається.

Окрім цього, в рамках робочого візиту обговорювалися схеми лікування і їх результати.

Цей робочий візит відбувся у зв’язку зі зростанням кількості хворих у Львівській області, тому метою візиту в першу чергу було оцінити допущені прорахунки, які призвели до такої ситуації. За результатами візиту також прийнято рішення про посилення контролю за дотриманням карантинних заходів. Оскільки новими змінами до постанови КМУ від 20.05.2020 р. № 392 повноваження з посилення карантинних заходів передано місцевій владі, то залежно від розвитку ситуації вони будуть приймати відповідні рішення.

М. Степанов висловив незадоволення роботою обласного лабораторного центру, яким допущено збільшення черги на тестування, у результаті чого тестування відбувалося за 7–10 днів. Наразі це питання вирішено шляхом перерозподілу тестів іншим обласним лабораторним центрам.

Також міністр зазначив, що в цій області повільно проходить епідеміологічне розслідування, особливо щодо випадків інфікування медичних працівників. Так, з 268 епідемічних розслідувань, що почалися, завершено тільки 3. Окрім цього, у МОЗ виникли питання до місцевої влади щодо лікарень «другої хвилі» і забезпеченості їх лікарськими засобами для лікування пацієнтів з COVID-19. Тому вчора прийнято рішення про підсилення керівництва лабораторного центру і найближчими днями в МОЗ визначаться щодо необхідних кадрових змін у керівництві системи охорони здоров’я Львівської області.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті