Президент України закликає пришвидшити процес страхових виплат медикам, що постраждали від COVID-19

24 Червня 2020 12:44 Поділитися

Президенту України Володимиру Зеленському під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася під його головуванням 23 червня, повідомили, що розпочалися епідеміологічні розслідування смерті лікарів, які працювали з хворими на COVID-19. Про це йдеться на сайті Президента України.

Після встановлення причини смерті лікарів можна буде здійснювати страхові виплати їхнім родинам, ініційовані Главою держави.

«Маємо рухатися зі страховими виплатами швидше, ніж COVID-19. І це стосується не лише тих, хто втратив близьких через бій з пандемією, але й лікарів, які пожертвували своїм здоров’ям», — наголосив В. Зеленський.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який повернувся з відрядження до західних областей України, повідомив, що на Львівщині робитимуть ще 300 тестів на добу для ретельнішого моніторингу ситуації та уникнення черг. Також він додав, що сьогодні МОЗ вивчає питання забезпечення ліками медичних закладів та їхньої готовності до можливої другої хвилі коронавірусної хвороби. Крім того, М. Степанов повідомив, що буде розглянуто питання зміни фінансування пакетів допомоги хворим на COVID-19.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті