Зміни до адаптивного карантину та посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень — результати засідання Уряду

26 Червня 2020 11:41 Поділитися

25 червня під час позачергового засідання Кабінету Міністрів України Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав присутнім про те, що зафіксовано черговий антирекорд захворюваності на COVID-19, а саме: за минулу добу зареєстровано 994 нових випадки інфікування.

«Від тижня до тижня продовжується зростання. Завантаженість лікарень значно збільшилася, є області, в яких завантаженість лікарень становить понад 50%. На жаль, це надзвичайно негативний сигнал, і це означає, що ми увійшли в серйозну хвилю захворюваності», — констатував очільник Уряду. Він також повідомив, що в окремих регіонах доводиться розгортати лікарні другої хвилі на прийом хворих на коронавірус.

Також Д. Шмигаль нагадав, що з 22 червня розпочалася процедура накладання штрафів, переважно поки що на установи, що не дотримуються карантинних обмежень. «Але ми будемо посилювати контроль за дотриманням соціального дистанціювання, маскового режиму, дезінфекційних заходів. Прошу всіх бути пильними, відповідальними і дуже виважено ставитися до вимог карантину», — підсумував Д. Шмигаль.

Окрім того, Уряд підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я та вніс зміни до постанови від 20.05.2020 р. № 392, якою регламентується карантин. Зокрема, змінами передбачається:

  • можливість припинити режим самоізоляції або обсервації для іноземців, які перетнули державний кордон та/або контрольні пункти пропуску з тимчасово окупованої території, у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону або пунктів в’їзду;
  • уточнення щодо полісу (свідоцтва, сертифіката) страхування для іноземців та осіб без громадянства, що перетинають державний кордон, в частині його видачі страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України, чи договірні відносини зі страховою компанією — партнером на території України та покриття витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією, що діє на строк перебування в Україні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,

фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті