Ми побудуємо систему охорони здоров’я, яка буде однією з найкращих у світі — Максим Степанов

01 Липня 2020 10:54 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-зустрічі з послами «Великої cімки» та Головою Делегації ЄС в Україні 30 червня заявив, що керівництво Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) виправляє помилки колишніх очільників відомства в ході планування другого етапу медичної реформи.

Уже з липня будуть дофінансовані «дефіцитні» медичні заклади, з вересня буде підвищено зарплату медикам, а вже зараз іде перерахунок тарифів на медичні послуги. Під час побудови медичної системи в Україні буде враховуватися передовий вітчизняний і закордонний досвід. Мета нинішнього керівництва МОЗ — створити одну з найкращих систем охорони здоров’я у світі. Про це йдеться на сайті МОЗ.

«Ми активно працюємо над медичною реформою. Саме над медичною реформою, тому що всі попередні дії в охороні здоров’я були акцентовані виключно на зміні фінансування. Хочу сказати, що в реформуванні нашої медицини ми дуже вдячні закордонним партнерам за експертну допомогу. Ми хочемо знати про найкращий досвід інших країн і реалізувати його. Наша мета — побудувати таку систему охорони здоров’я, яка дійсно буде однією з найкращих у світі», — наголосив М. Степанов.

За словами очільника МОЗ, першочергові дії нинішнього керівництва відомства сконцентровані на «дефіцитних» медичних закладах. Тобто на дофінансуванні тих із них, в яких зараз коштів з державного бюджету менше, ніж було минулого року. Зокрема, йдеться про заклади протитуберкульозної служби, психіатричні та високоспеціалізовані лікарні, які опинилися на межі закриття.

«Це робиться, щоб не допустити закриття лікарень і звільнення медиків. Також ми окремо збільшили фінансування екстреної медичної допомоги. Тому що частина екстреної медичної допомоги також відчула дефіцит коштів. Ми збільшимо це фінансування на 1,3 млн грн», — зазначив міністр.

При цьому МОЗ працює з розрахунками на наступний, 2021 р., а також стандартизацією медичної допомоги загалом. «Важливо, щоб ці розрахунки дійсно відповідали рівню витрат, які насправді потрібні для  надання медичної допомоги. І щоб у нас не виникало проблем із дефіцитом фінансування», — резюмував М. Степанов.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Іnna 02.07.2020 2:39
Ви ще тільки збираєтесь не допустити масове звільнення медпрацівників, а вони вже звільнені декілька місяців тому. То як це? Ви що не знаєте? Чи робите вигляд, що не знаєте? Масово звільнені.
GREG007 02.07.2020 12:05
Кто оплатит этот банкет? Как показал КОВИД эффективность экспертного сообщества, которое даёт советы измеряется отрицательными величинами!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті