Показник захворюваності на COVID-19 в Україні зріс, але хворих медиків стало менше — підсумок наради Президента

01 Липня 2020 5:02 Поділитися

У ході традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася 1 липня, Президенту України повідомили, що показник захворюваності на COVID-19 в Україні зріс і нині становить 58 осіб на 100 тис. населення. Однак задіяння апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) досить низьке — всього 6,5%. Про це йдеться на сайті Президента України.

Глава держави позитивно оцінив рівень догляду за хворими та захисту медиків. «У нас доволі непоганий догляд за хворими. Адже й рівень задіяння ШВЛ, і рівень смертності досить низький. Ми також стали краще захищати медичних працівників. Якщо в середині квітня серед захворілих медики становили п’яту частину, то зараз їх 9,5%. Будь-який хворий має отримати всю необхідну допомогу, але медиків треба захищати найбільше, адже вони — на передовій», — зазначив В. Зеленський.

Водночас уряд готується до другої хвилі епідемії. Окрім того, Національна поліція доповіла, що за останню добу вручила 484 протоколи громадським закладам, де зафіксовано порушення карантину.

За матеріалами president.gov.ua,

фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті