Уряд затвердив порядок використання бюджетних коштів для стажування лікарів-інтернів у 2020 р.

02 Липня 2020 11:43 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 19.06.2020 р. № 536 затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для стажування лікарів-інтернів на базах стажування у 2020 р. (далі — Порядок).

Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою «Загальнодержавні заклади та заходи у сфері медичної освіти» для організації стажування лікарів-інтернів на базах стажування.

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем визначено Міністерство охорони здоров’я (МОЗ),  а розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державної адміністрації.

Бази стажування отримуватимуть бюджетні кошти від структурних підрозділів відповідно до укладених ними договорів про відшкодування базам стажування витрат на оплату праці та нарахувань на оплату праці лікарям-інтернам першого року навчання, які працевлаштовані в закладах охорони здоров’я комунальної власності.

Окрім того, бази стажування щомісяця з 1 до 5 числа (за грудень — до 18 грудня поточного року) подають звіт структурним підрозділам щодо:

  • лікарів-інтернів першого року навчання, які перебували у трудових відносинах з комунальними закладами охорони здоров’я у звітному періоді;
  • фактично відпрацьований ними час;
  • нараховані та виплачені лікарям-інтернам кошти на оплату праці та нарахування на неї.

У свою чергу, структурні підрозділи протягом 5 днів з моменту надання зазначеного звіту здійснюють відшкодування бюджетних коштів відповідно до укладених ними договорів та щокварталу до 12 числа місяця, що настає за звітним, подають МОЗ звіт щодо виплачених базам стажування бюджетних коштів відповідно до укладених ними договорів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті