Столичні правоохоронці викрили масштабну схему незаконного виробництва та збуту сильнодіючих ліків на території України

02 Липня 2020 3:29 Поділитися

Київською місцевою прокуратурою № 7 припинено діяльність групи осіб, які займалися незаконним виробництвом та збутом сильнодіючих лікарських засобів на території України в особливо великих розмірах. Про це йдеться на сайті прокуратури м. Київ.

За результатами проведення більше 10 санкціонованих обшуків в автомобілях, складських приміщеннях та за місцем проживання причетних осіб на території Києва, Київської та Донецької областей правоохоронці вилучили значну кількість незареєстрованих на території України лікарських засобів вартістю близько 150 тис. дол. США, комп’ютерну техніку, поштові накладні, засоби зв’язку, а також грошові кошти, ймовірно, здобуті злочинним шляхом, у сумі близько 100 тис. дол.

Крім того, виявлено значну кількість лікарських засобів з ознаками підробки, марковані під відомих вітчизняних виробників ліків, у зв’язку з чим вирішується питання про внесення відповідних відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 321-1 Кримінального кодексу України (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів).

Також встановлено місце фасування та зберігання заборонених та фальсифікованих лікарських засобів. На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, за результатами яких вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру причетним особам.

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті