COVID-19: за минулу добу захворіло 807 осіб, а одужало 926

08 Липня 2020 10:51 Поділитися

Під час традиційного онлайн-брифінгу щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції територією України, який відбувся 8 липня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що за минулу добу на COVID-19 захворіло 807 осіб, але при цьому одужало за добу 926 пацієнтів.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 50 414 людей. За попередню добу проведено 27 584 тести, з них 13 568 досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції та 14 016 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів за минулу добу найбільшу кількість зареєстрованих випадків виявлено у Львівській обл. — 117, м. Київ — 114 та у Рівненській обл. — 76.

Відповідаючи на питання, міністр зазначив, що останнім часом відмічається велике навантаження на гарячу лінію МОЗ. За червень 2020 р. відомство отримало близько 75 тис. звернень від громадян щодо проблем із роботою лінії. За його словами, наразі відомство максимально вдосконалює роботу гарячої лінії, зокрема розширюється штаб осіб, які працюють в кол-центрі.

М. Степанов також зауважив, що створена медична рада при Міністерстві охорони здоров’я розглядатиме не тільки питання певної сфери, до якої входять спеціалісти медичної ради, але й весь комплекс наявних проблем у сфері охорони здоров’я.

Підсумовуючи, міністр підкреслив, що препарат ремдесивіру включений до протоколу лікування «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)» на основі висновків українських фахівців, але з точки зору продажу він був недоступним. Відтак, МОЗ наразі проводить відповідні перемовини з компаніями, які отримали ліцензію на виробництво цього лікарського засобу, з метою його закупівлі.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті