Закупівля медичного обладнання та реконструкція приймальних відділень опорних лікарень: підсумок урядового засідання

08 Липня 2020 5:23 Поділитися

8 липня відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, на якому було розглянуто ряд питань, зокрема і тих, що стосуються сфери охорони здоров’я. Відтак, Урядом прийнято рішення про виділення коштів із Фонду боротьби з COVID-19 (далі — Фонд) для закупівлі обладнання в приймальні відділення опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах на суму 5,3 млрд грн. Кошти будуть спрямовані на закупівлю томографів, ендо­скопів, агіографічних систем для кардіології.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що відповідно до прийнятого рішення головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство охорони здоров’я (МОЗ), а одержувачем визначено ДП «Медичні закупівлі України».

Також Урядом прийнято рішення щодо соціально-економічного розвитку регіонів. Зокрема, мова йде про капітальний ремонт та реконструкцію 210 приймальних відділень по всій території України, а також тих, які визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 Урядом виділено з Фонду 1 млрд 680 млн грн.

Окрім того, відповідно до прийнятого протокольного доручення Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством фінансів та з іншими зацікавленими органами виконавчої влади мають підготувати та подати Кабінету Міністрів України для розгляду на черговому засіданні проєкт акта щодо виділення коштів із Фонду для закупівлі, зокрема, лікарських засобів для терапії коронавірусної хвороби та орфанних захворювань.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті