До кінця року МОЗ закупить 400 машин швидкої допомоги на 922 млн грн — Максим Степанов

13 Липня 2020 12:17 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час традиційного онлайн-брифінгу щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції територією України, який відбувся 13 липня,  повідомив, що за минулу добу виявлено 612 нових випадків інфікування COVID-19 та 385 пацієнтів одужали.

Загалом за минулу добу здійснено 10 524 тестування, з них 6976 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 3548 — методом імуноферментного аналізу. Найбільша кількість зареєстрованих випадків за добу спостерігається у Львівській (104), Рівненській (99), Закарпатській областях (79).

За весь час пандемії в Україні захворіло 54 133 людини, серед них зафіксовано 1398 летальних випадків, а 26 503 пацієнти одужали.

Відповідаючи на питання, міністр зазначив, що на екстрену медичну допомогу до кінця року витратять 1,26 млрд грн. Гроші підуть на підвищення зарплат персоналу, поліпшення оснащення станцій екстреної медичної допомоги.

Також М. Степанов зауважив, що в Україну потрібно закупити 1800 машин швидкої допомоги. До кінця 2020 р. Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) закупить 400 машин швидкої допомоги за 922 млн грн. Решту планують закупити за 2–3 роки.

Окрім того, з 1 вересня передбачається підвищення заробітної плати всім медичним працівникам, середньому та молодшому медичному персоналу вторинної, третинної ланки, у тому числі екстреної медичної допомоги.

Продовжила брифінг заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, яка розповіла, що станом на 1 липня 2020 р. МОЗ України забезпечило надходження лікарських засобів та медичних виробів на 25% більше в порівнянні з березнем поточного року.  Закупівля за кошти 2018 р. антиретровірусних препаратів здійснюватиме ДП «Медичні закупівлі України».

Повідомила заступник міністра також про те, що наразі вирішується питання щодо постачання ліків від туберкульозу, оскільки під час карантину у постачальника цих препаратів виникла затримка на декілька місяців. Але МОЗ уже отримано інформацію про те, що перша частина лікарських засобів буде доставлена до кінця липня, інші препарати планують поставити до середини вересня.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті