FDA схвалило біосенсор SmartTouch компанії ivWatch, призначений для моніторингу небажаних явищ при внутрішньовенних інфузіях

13 Липня 2020 3:17 Поділитися

Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) схвалило мініатюрний одноразовий датчик у формі пластира, призначений для виявлення ранніх ускладнень при внутрішньовенному введенні лікарських засобів, а саме: потенційно шкідливого потрапляння препаратів у навколишні тканини через неправильне розміщення голки.

Пристрій SmartTouch компанії ivWatch, який підходить для пацієнтів будь-якого віку, наклеюється на місце введення голки з метою  безперервного моніторингу витікання рідини під шкіру при внутрішньовенних інфузіях. Пристрій призначений для попередження тих, хто надає допомогу, про ускладнення за години до того, як проблему можна виявити на дотик чи візуально.

За допомогою оптичного датчика пластир здатний виявляти інфільтрацію рідини в кількості приблизно 2 мл або менше. Вказана компанія раніше розробила більший за розміром периферійний пристрій, призначений для моніторингу процесу внутрішньовенних інфузій, що вимірює зміну обсягу тканинної рідини у людини і прикріплюється в місця введення, який також був схвалений FDA.

Новий пристрій сумісний з монітором пацієнта та дає більше варіантів розміщення в зоні введення, у тому числі у новонароджених та дітей. Компанія планує поставляти датчик лікарням, інфузійним центрам та іншим закладам.

За підрахунками компанії, у США щорічно вводять 46 млн периферійних внутрішньовенних інфузій з високим ризиком, і понад 20% можуть мати ускладнення через інфільтрацію рідини в прилеглі тканини.

За матеріалами www.ivwatch.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті