Напрямок клінічних досліджень почав відновлення в умовах пандемії COVID-19

14 Липня 2020 4:57 Поділитися

За даними аналітичної компанії GlobalData, після 3 міс зростання кількості клінічних досліджень, поставлених «на паузу» через COVID-19, цей показник почав знижуватися в червні та липні. Найбільше затримок було пов’язано з тимчасовим припиненням набору пацієнтів, а потім із повільним їх зарахуванням та затримкою ініціювання клінічних випробувань.

Брук Уілсон (Brooke Wilson), асоційований директор з досліджень компанії GlobalData, зазначає: «Загальна кількість клінічних досліджень, проведення яких затримується, зменшується. Так, кількість клінічних досліджень, які постраждали внаслідок призупинення залучення пацієнтів, повільного їх зарахування або відстрочки ініціації дослідження зменшилася на 17,3% порівняно з минулим місяцем. Тим часом кількість клінічних досліджень із затримкою ініціації зросла на 10%, а кількість досліджень, які зазнали негативного впливу сповільнення зарахування, збільшилася на 13,9%. Це свідчить про те, що дослідження, в яких уже ініціювали зарахування пацієнтів до пандемії, з обраними сайтами та дослідниками, але потім призупинили цей процес через COVID-19, мають вищі шанси на відновлення цього процесу».

У межах категорії досліджень, на які вплинуло повільне зарахування пацієнтів, у 10% випадків проблема пов’язана з відсутністю сайтів досліджень та дослідників. Це пояснюється перш за все тим, що лікарні на дослідних ділянках переповнені пацієнтами з COVID-19, дослідники передислоковані, депріоритизовані випробування, що не стосуються COVID-19, або пацієнти мають високий ризик тяжкого перебігу коронавірусної хвороби і не бажають записуватися через підвищення ризику зараження.

Б.Уілсон продовжує: «Важливо, що загальна кількість досліджень, що перебувають «на паузі», скорочується, а кількість відновлених клінічних досліджень збільшилася майже вдвічі порівняно з минулим місяцем. Це означає, що спонсори та контрактні дослідницькі організації почали коригувати дизайн клінічних досліджень та адаптуватися до нового середовища в умовах COVID-19».

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті