Медикам, які працюють у закладах освіти, варто підвищити заробітну плату — Максим Степанов

16 Липня 2020 10:56 Поділитися

Під час традиційного онлайн-брифінгу, який відбувся 16 липня, щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції територією України, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що за минулу добу зареєстровано 848 нових випадків інфікування COVID-19 та одужало за добу 800 пацієнтів. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 56 455 людей, а одужали 28 931 пацієнт. Також за попередню добу загалом здійснено 27 413 тестувань, із них 13 013 —методом полімеразної ланцюгової реакції та 14 400 — методом імуноферментного аналізу.

Лідерами серед регіонів за кількістю зареєстрованих випадків за добу є Львівська (197), Рівненська (70), Івано-Франківська області (64) та м. Київ — 116.

Відповідаючи на питання, М. Степанов зауважив, що медики, які працюють у закладах освіти, знаходяться в підпорядкуванні громади міста чи об’єднаної територіальної громади. Питання в тому числі оплати праці таких медичних працівників належить до компетенції зазначених органів.

Тому міністр звернувся до представників місцевого самоврядування та до голів міст з проханням підвищити заробітну плату медикам, які працюють у закладах освіти, до рівня виплат медичних працівників, які працюють у закладах охорони здоров’я. Також він наголосив, що нічні клуби, ресторани та інші заклади харчування не можуть працювати з 23:00 до 07:00. Це рішення Кабміну, яке поширюється на всю країну.

Підсумовуючи, М. Степанов зазначив, що на першому засіданні Медичної ради при Міністерстві охорони здоров’я України, яке відбулося 13 липня, обговорювалася низка важливих питань, зокрема щодо збільшення кількості осіб, які вступатимуть на такі спеціальності, як «Педіатрія» чи «Епідеміологія». Одна з пропозицій, яка звучала в ході засідання, стосувалася зниження прохідного балу зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до 130, але поки що це лише пропозиція.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті