У планах МОЗ збільшити вдвічі кількість тестувань, які проводяться за добу, — Максим Степанов

17 Липня 2020 10:43 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час щоденного онлайн-брифінгу, який відбувся 17 липня, повідомив, що станом на 9:00 в Україні зареєстровано 57 264 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1456 летальних, 29 769 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 809 нових випадків та одужало 838 пацієнтів.

Загалом за минулу добу здійснено 28 019 тестувань, з них 13 108 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 14 911 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільшу кількість нових випадків захворювання за добу виявлено у Львівській (132), Рівненській (88), Івано-Франківській областях (67) та у м. Київ — 76.

М. Степанов також повідомив, що в планах на майбутнє відомства збільшити вдвічі кількість тестувань, у порівнянні з тією, що проводиться зараз. Окрім того, міністр наголосив, що Міністерство охорони здоров’я працює над різними схемами лікування із застосуванням тих чи інших лікарських засобів при COVID-19. Але є й інша складова, над якою працює Міністерство, це медична реформа, зокрема, напрямок побудови ефективної системи охорони здоров’я для громадян України.

Відповідаючи на питання, міністр зауважив, що, на його думку, мінімальна заробітна плата лікаря, який приходить працювати після інтернатури, має становити 20–25 тис. грн, що буде хорошим стартом його кар’єри.

Що стосується підвищення заробітної плати медикам, яке відбуватиметься з 1 вересня 2020 р., розраховується, що лікарю буде підвищено заробітну плату на суму до 3500 грн, середньому медичному персоналу — до 2500 грн та молодшому медичному персоналу — до 1250 грн. Але М. Степанов підкреслив, що одночасне підвищення заробітної плати до вказаних цифр є неможливим, воно здійснюватиметься поступово.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті