Ми готові до другої хвилі епідемії, але сподіваємося, що вона нас омине — Володимир Зеленський

20 Липня 2020 5:25 Поділитися

Під час традиційної селекторної наради, яка відбулася 20 липня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 877 тис. тестів на коронавірусну інфекцію зробила Україна від початку епідемії COVID-19. Про це йдеться на сайті Президента України.

Окрім того, міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що кількість щоденних тестів постійно збільшується, нагадавши, що в перші дні робили лише по 200 тестувань, система лабораторій потребувала відновлення. Він також додав, що вже протягом 3 тиж зберігається приблизно однаковий рівень показників щодо виявлення підозр і заражень, минулого тижня госпіталізація в цілому пішла на спад.

«Ситуація зараз така, що ми маємо постійно бути напоготові, але не треба перебільшувати реакції. Сьогодні немає критичних спалахів або якихось «червоних точок», пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції в країні. Кількісний поріг тих, хто одужав, перевищив 50%. Ми готові до другої хвилі, але сподіваємося, що вона нас омине», — наголосив В. Зеленський.

Також Д. Шмигаль нагадав, що показник летальності через коронавірусну інфекцію доволі помірний в Україні та становить 2,5%.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті