Науково-педагогічним працівникам закладів освіти та лікарям-інтернам повернуто право надавати медичну допомогу в лікарнях — Максим Степанов

22 Липня 2020 10:42 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби територією України, який відбувся 22 липня, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 829 нових випадків інфікування COVID-19. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 60 995 людей, з них 33 172 пацієнти одужали, 26 289 продовжують хворіти та 1534 померли.

За минулу добу здійснено 31 973 тестування, з яких 13 574 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 18 399 — методом імуноферментного аналізу. Найбільший приріст хворих за минулу добу спостерігається у м. Київ — 132, Львівській обл. — 124, Івано-Франківській обл. — 78, Закарпатській обл. — 60 та Харківській обл. — 57.

Міністр також зазначив, що 21 липня Президентом України підписано Закон Украї­ни від 03.07.2020 р. № 749-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров’я», який повертає право науково-педагогічним працівникам закладів освіти та лікарям-інтернам надавати медичну допомогу в закладах охорони здоров’я.

Зауважимо, що з впровадженням з 1 квітня 2020 р. другого етапу медичної реформи науково-педагогічні працівники закладів вищої (післядипломної) освіти, які здійснюють підготовку кадрів у сфері охорони здоров’я та мають сертифікат лікаря-спеціаліста, не мали правових підстав для надання медичної допомоги пацієнту. Також М. Степанов нагадав, що під час засідання Уряду 15 липня було прийнято рішення про виділення коштів для оплати праці лікарів-інтернів першого, другого та третього років навчання на суму понад 103 млн грн.

Відповідаючи на питання, міністр наголосив, що МОЗ слідкує за всіма новинами щодо розробки вакцини від коронавірусної хвороби та в разі її появи Україна може бути однією з перших країн, яка її отримає.

Підсумовуючи свій виступ, М. Степанов нагадав, що одним з перших рішень у процесі послаблення карантину у травні було надання дозволу на відновлення планових госпіталізацій. Але в той же час воно передбачає, що люди, яких госпіталізують, в обов’язковому порядку повинні пройти тестування на наявність коронавірусної хвороби.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті