Повністю перейти на 2D-кодування планується вже за 2-3 роки — Максим Степанов

24 Липня 2020 11:10 Поділитися

Під час онлайн-брифінгу, який відбувся 24 липня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що за минулу добу зареєстровано 972 нових випадки інфікування коронавірусною хворобою, при цьому за добу одужало 886 пацієнтів. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 62 823 людини, одужало 34 886 та продовжують хворіти 26 366.

За попередню добу було здійснено 31 984 тестування, з них 16 323 дослідження — методом полімеразної ланцюгової реакції та 15 661 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільшу кількість зареєстрованих випадків за добу зафіксовано у м. Київ (118), Львівській (126), Рівненській (96), Івано-Франківській (87) та Харківській областях (74).

Поінформував міністр і про те, що згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я близько 10% лікарських засобів на ринку України — це фальсифікат. Вирішити цю проблему може перехід на 2D-кодування. Його будуть здійснювати поступово. Спочатку на 2D-кодування переведуть усі лікарські засоби, які включено до програми реімбурсації «Доступні ліки», потім ліки, які  імпортують, та всі інші препарати. За словами М. Степанова, повністю перейти на 2D-кодування планується вже за 2–3 роки.

М.Степанов також зауважив, що програму «Доступні ліки» варто максимально розширювати для того, щоб пацієнти отримували лікарські засоби за суттєво зниженою ціною. Щодо електронного рецепта він наголосив, що його потрібно вдосконалювати та впроваджувати в реальність задля того, щоб поступово позбутися паперових рецептів. Передбачається, що впровадження е-рецепта зумовить зниження цін на лікарські засоби.

Відповідаючи на питання, М. Степанов нагадав, що за допомогою додатку «Дій вдома» можна відстежувати процес дотримання самоізоляції особами, які захворіли на COVID-19 або тих, які приїхали з країн «червоної зони».

Якщо ж особи, які заразилися коронавірусом, проживають самі і не госпіталізовані, їм повинні допомагати місцеві соціальні служби для вирішення  побутових потреб, таких як закупівля продуктів та інших необхідних товарів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті