ІОВ-МАЛЮК УФК — нова назва добре знаного препарату для лікування ангіни та аденоїдів

Здавалося б, ще зовсім недавно ми мріяли про перші спекотні деньки, і ось уже за вікном останній місяць літа. Поволі в магазинах на видноті з’являються зошити та канцелярське приладдя, а у вітринах майорить шкільна форма. Початок навчального року не за горами і готуватися до нього слід не лише скуповуючи гарненькі зошити та пенали, доцільно попіклуватися й про здоров’я майбутніх школярів, адже цей навчальний рік обіцяє нам багато нових викликів, але й старі негаразди, на жаль, нікуди не поділися. Осінь була і залишається періодом традиційного сплеску захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), а з ними — і на тонзиліти, риносинусити, аденоїди і багато-багато інших хвороб. Особливо тяжким є цей період для дітей, що й без того часто хворіють на інфекційні захворювання. У такому разі один нежить плавно перетікає в інший, без жодного просвіту між ними. До того ж часті застуди та ангіни можуть перерости в хронічний тонзиліт або призвести до формування аденоїдів. Як покращити імунітет дитини? Що робити, якщо поїхати на море через карантин не вийшло? Як встигнути оздоровити дитину за місяць, що лишився до школи?

Наш організм оснащений потужною зброєю, що дозволяє захищатися від збудників різних інфекційних захворювань, – це імунна система. Її ефективне функціонування забезпечується біологічно активними речовинами, які виробляють клітини імунної системи. Одне з найбільших скупчень таких клітин знаходиться саме на вхідних воротах інфекцій — у ділянці ротоглотки. Наприклад, на бічних стінках ротоглотки знаходяться піднебінні мигдалини, які захищають від інфекцій органи дихання. Завдяки своїй розгалуженій будові мигдалини можуть взаємодіяти з великою кількістю хворобо­творних мікроорганізмів настільки довго, щоб встигла сформуватися імунна відповідь. Однак якщо мигдалини часто стикаються з інфекційними агентами та не мають часу на відновлення, відбувається їх розростання, яке перешкоджає повноцінному носовому диханню, як результат – постійна закладеність носа, хронічний нежить, гугнявість, неспокійний поверхневий сон з відкритим ротом та хропінням, формування «аденоїдного виразу обличчя», погіршення слуху, зниження працездатності у школярів, часті застудні захворювання (Молочек Ю.А., Куркова О.В., 2014). Існують консервативні та хірургічні методи лікування аденоїдів. У крайньому разі, коли лікування аденоїдів не приносить бажаного результату, їх рекомендують видалити. Але, звісно, ніхто не хоче до такого доводити, і лікування аденоїдів без операції надзвичайно затребуване серед стурбованих батьків.

Відомо, що характер і частота виникнення тонзиліту у дітей багато в чому пов’язані з віковими особ­ливостями будови мигдаликів (Полякова Т.С., Полякова Е.П., 2004). Однак не варто сподіватися на те, що аденоїди самі зникнуть, оскільки це може спровокувати розвиток інших захворювань рото- і носоглотки, погіршення слуху та ін. При інфекційних захворюваннях, пов’язаних із запальними явищами в носо- і ротоглотці, доцільним є проведення комплексного лікування із застосуванням як препаратів, так і методів фізіотерапії. Що ж стосується профілактики ГРВІ, то поряд із санітарно-гігієнічними заходами, велика роль належить лікарським засобам, що підвищують опірність організму до інфекцій. Коло препаратів, які з цією метою можна використовувати у дітей молодшого віку, обмежене, що зумовлено серед іншого побічними ефектами та можливими ускладненнями. У цьому контексті вигідно вирізняються гомеопатичні препарати, які характеризуються сприятливим профілем безпеки і за свою більш ніж 200-літню історію здобули визнання в усьому світі (Мощич О.П., 2014). Одним з таких засобів, що показаний у складі комплексної терапії при аденоїдах, хронічному тонзиліті, респіраторних захворюваннях, частих застудах у дітей, є комплексний гомеопатичний препарат ІОВ-МАЛЮК УФК — давно відомий українським лікарям та пацієнтам. Наразі препарат ІОВ-МАЛЮК УФК, який представляє ТОВ «Українська фармацевтична компанія», виробляється вітчизняним підприємством ПрАТ «Біолік», що спеціалізується на випуску гомеопатичних лікарських засобів та фітопрепаратів. На підприємстві впроваджені і ефективно діють системи управління якістю та фармаконагляду, що відповідають вимогам європейського і українського законодавства. Виробництво оснащене високотехнологічним сучасним обладнанням, що разом з висококваліфікованим досвідченим персоналом та використанням натуральної рослинної сировини дають змогу випускати якісні сучасні фітопрепарати та гомеопатичні комплексні лікарські засоби на основі рослинної сировини.

ІОВ-МАЛЮК УФК: рослинні компоненти та гомеопатична філософія

До складу ІОВ-МАЛЮК УФК входять йод і рослинні екстракти туї західної, ягід барбарису звичайного, сідача перфорованого. Дія препарату зумовлена його активними компонентами. При цьому завдяки своєму складу засіб володіє не тільки місцевим протизапальним ефектом, але й діє на організм в цілому. Так, при прийомі гомеопатичної композиції припиняються супутні запальні явища з боку носо- та ротоглотки. Препарат швидко та майже повністю всмоктується, в основному в порожнині рота і далі в шлунково-кишковому тракті, розподіляється в тканинах і рідинах організму, і, що особливо важливо у разі прийому лікарського засобу малечею — препарат ІОВ-МАЛЮК УФК не утворює токсичних метаболітів та не депонується у тканинах організму.

Висока ефективність та сприятливий профіль безпеки препарату ІОВ-МАЛЮК УФК доведені в ході клінічних досліджень. Так, відповідно до результатів дослідження, в якому взяли участь 90 дітей віком 2–14 років (середній вік 6 років 8 міс), уже після першого місяця прийому ІОВ-МАЛЮК УФК більшість (90%) батьків відмітили позитивну динаміку, яка виявлялася в покращенні носового дихання та зменшенні нічного хропіння і «сопіння» (Молочек Ю.А., Куркова О.В., 2014). На фоні прийому препарату також знизилася частота захворювань верхніх дихальних шляхів у середньому в 2,5 рази – діти не хворіли, а якщо і хворіли, то в більш легкій, ніж звичайно, формі. Після курсу лікування зникли ознаки «розростання» та запалення аденоїдів, відмічалися позитивна динаміка або нормалізація результатів ендоскопічних досліджень та гостроти слуху. Крім того, препарат ІОВ-МАЛЮК УФК дуже добре переносився хворими. Не відмічено жодного випадку розвитку побічних ефектів або несприйняття препарату.

На думку дослідників, такі позитивні результати лікування препаратом ІОВ-МАЛЮК УФК пов’язані з тим, що на фоні проведеного курсу терапії зменшилися або зникли ознаки запалення лімфоїдної тканини, аденоїдні розростання «організувалися», набули органоспецифічного вигляду. Крім того, при застосуванні ІОВ-МАЛЮК УФК нормалізувався стан та структура інших утворень лімфоглоткового кільця (трубний мигдалик), слизової оболонки носової частини глотки і порожнини носа, слухової труби (зменшився або зник набряк, явища запального процесу).

Таким чином, препарат ІОВ-МАЛЮК УФК, основою якого є рослинні компоненти, продемонстрував сприятливий профіль безпеки та високу ефективність щодо зменшення вираженості запальних процесів при хронічному тонзиліті й аденоїдах, а також дозволив знизити частоту захворювання верхніх дихальних шляхів у дітей в 2,5 раза!

ІОВ-МАЛЮК УФК: менше хворій, вільно дихай та насолоджуйся спокійним сном!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників. Скорочені інструкції для застосування препаратів

ІОВ-МАЛЮК. Склад: діючі речовини: спиртові гомеопатичні розведення: Jodum D6, Thuja occidentalis D12, Berberis, fructus D4, Eupatorium perfoliatum D6. Лікарська форма. Гранули гомеопатичні. Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний лікарський засіб. Показання. У складі комплексної терапії при аденоїдах, хронічному тонзиліті, респіраторних захворюваннях, частих застудах у дітей. Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Захворювання щитовидної залози. Побічні реакції. Можливі алергічні реакції. Категорія відпуску. Без рецепта. Виробник. ПрАТ «Біолік». Заявник. ТОВ «Українська фармацевтична компанія». Р.п. UA/8665/01/01, термін дії реєстраційного посвідчення необмежений з 12.09.2018 р. З повною інформацією можна ознайомитися в інструкціях для медичного застосування препарату ІОВ-МАЛЮК УФК.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті